Bitumen dakbedekking

In Nederland worden platte daken vaak bedekt met bitumen, ofwel bitumen dakbedekking. Bitumen is een belangrijk bestandsdeel van asfalt zoals we dat kennen op de Nederlandse snelwegen. Voordelen van bitumen zijn de goede hechting, isolerend en eenvoudig te verwerken in elastische producten. En dus ook bitumen dakbedekking.

De stof bitumen komt al voor in een eerste verhaal, Gilgamesj-epos, over de mensheid. In spijkerschriften is bitumen, toen ‘esir-é-a’ genoemd, gevonden in tempels, paleizen en waterwerken. De betrouwbaarheid van bitumen dakbedekking mag duidelijk zijn.

Voor het dakdekken is bitumen dakbedekking gemaakt in rollen. Dit vereenvoudigd de werkzaamheden voor een dakdekker. Met een bitumen dakbedekking zijn platte daken beschermd tegen weer en wind. Toepassingen voor bitumen dakbedekking zijn oa. aanbouw, veranda, dakkapel, portaal, garage, carport, tuinhuis en dakgoot.

Voordat bitumen dakbedekking wordt aangebracht dient de ondergrond te worden voorbereidt. Vervolgens wordt een isolerende laag aangebracht voor een goede dakisolatie. Daarna kan de bitumen dakbedekking worden aangebracht.

De dakdekkers van Verhagen Dakbedekking hebben ruim 15 jaar ervaring met bitumen dakbedekking. Voor zowel bedrijven als particulieren.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en prijzen van bitumen dakbedekking, neem dan direct contact met ons op.

Direct Offerte aanvragen!