Groendak

Groene dakenVerhagen Dakbedekking B.V. kan ook voor u een groendak aanbrengen. Een groendak is een dak dat bedekt is met planten, en is milieuvriendelijk en een lust voor het oog.

ekogras

Voordelen van een groendak is dat doormiddel van het opslaan van regenwater (buffer) de wateropname en teruggave aan de atmosfeer wel tot 50% kan oplopen. Wat weer ten goede komt van de natuur en uw eigen waterhuishouding.

Een groendak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing, men onderscheidt hier twee soorten in. Namelijk extensieve en intensieve groene daken.

Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn veelal mossen, vetplanten en kruiden, belasting op het dak is veel kleiner dan intensieve begroeiing en het vergt nauwelijks onderhoud. Veelal hoeft de dakconstructie niet verzwaard te worden,daarom is dit product al snel toepasbaar bij bestaande daken.

Intensieve groendaken zijn daktuinen, vergelijkbaar met gewone tuinen, zowel van uitzicht, gebruik en onderhoud. Dit soort daken zorgt voor een grote belasting en dienen hiervoor geschikt te zijn.

In tegenstelling tot een extensief groendak, dat niet beloopbaar is, kan een grasdak worden aangelegd. Dit kan ook voor recreatieve doeleinden gebruikt worden.

Wilt u meer informatie, neem dan met ons contact op!

Direct contact!