Voor elk dak

Dakbedekking

Bij Verhagen Dakbedekking kunt u terecht voor parkeerdaken, groendaken, kunstof of bitumineuze dakbedekking en isolatie, voor bedrijven en particulieren, op bedrijfshallen, kantoorgebouwen, scholen en woningen. In allerlei soorten en op de meest uiteenlopende daken.

Dakbedekking & Isolatie

Of u nu een bedrijf of particulier bent, Verhagen Dakbedekking luistert naar uw wensen met betrekking tot de functionaliteiten, het uiterlijk en de uitstraling. Aan de hand daarvan adviseren wij welke soort dakbedekking of isolatie het meest geschikt is voor uw dak.

Onze daken

Parkeerdaken

Optimaliseer ruimtegebruik en isolatie door parkeergelegenheid te creëren.

Groene daken

Duurzaam en aantrekkelijk, met een groen dak bespaart u energiekosten en verhoogt u de waarde van het pand.

Dakbedekking & Isolatie

Verschillende soorten dakbedekking.

Parkeerdaken

Parkeerdaken zijn tegenwoordig meer dan alleen praktische structuren voor het stallen van voertuigen; ze vertegenwoordigen een innovatieve benadering van stadsplanning en duurzaamheid. Met hun veelzijdigheid en talloze voordelen hebben parkeerdaken zich ontpopt als een slimme en milieuvriendelijke oplossing voor stedelijke ruimtebeperkingen en toenemende behoeften op het gebied van mobiliteit.

Parkeerdak gemaakt door Verhagen Dakbedekking.
Een eigen bus van Verhagen Dakbedekking op een parkeerdak, door hen zelf aangelegd.

Milieuvriendelijk

Groendak

Als u op zoek bent naar een duurzame en aantrekkelijke manier om uw dak te bedekken, is een groendak wellicht iets voor u. Een groendak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing, en biedt vele voordelen voor zowel het milieu als uw eigen woning. Bij Verhagen Dakbedekking B.V. kunt u terecht voor het aanbrengen van een groendak op uw woning of bedrijfspand. Er zijn twee soorten groene daken, namelijk extensieve en intensieve groene daken, en Verhagen Dakbedekking B.V. kan u helpen bij het kiezen van het juiste type voor uw situatie.

Extensieve groendaken

Extensieve groendaken, ook wel vegetatiedaken genoemd, zijn bedekt met mossen, vetplanten en kruiden. Deze daken hebben een veel kleinere belasting dan intensieve groene daken, en vergen daardoor nauwelijks onderhoud. Een ander voordeel is dat de dakconstructie vaak niet verzwaard hoeft te worden, waardoor het aanbrengen van een extensief groendak ook bij bestaande daken een goede optie kan zijn.

Intensieve groendaken

Intensieve groendaken zijn eigenlijk daktuinen, vergelijkbaar met gewone tuinen, zowel qua uitzicht, gebruik als onderhoud. Dit soort daken zorgt voor een grote belasting en de dakconstructie moet hiervoor geschikt zijn. In tegenstelling tot een extensief groendak, dat niet beloopbaar is, kan een intensief groendak wel belopen worden. Naast de esthetische voordelen van een groendak, biedt een intensief groendak ook extra ruimte voor recreatieve doeleinden, zoals een grasveld of een terras.

Hellingshoek tot

70°

Waterteruggave tot

50%

Energiekosten

-15%

Waardeverhoging

+15%

Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is populair vanwege zijn duurzaamheid, waterdichtheid en weerbestendigheid, vooral op platte of licht hellende daken. Er zijn verschillende varianten van deze dakbedekking beschikbaar, zoals de veelgebruikte Eshagum en Eshaflex (470K24 en 370K24), die zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en een lange levensduur hebben. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse toepassingen. Een ander voorbeeld is Royalgum (470K24), dat bekend staat om zijn uitstekende UV-bestendigheid en hoge elasticiteit, waardoor het zeer geschikt is voor toepassingen op gebogen of ronde daken. Vanwege hun uitstekende prestaties zijn deze bitumineuze dakbedekkingen een goede keuze voor een breed scala aan dakbedekkingsprojecten.

Bitumen dakbedekking van Verhagen Dakbedekking.
PVC dakbedekking van Verhagen Dakbedekking.

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking, zoals de veelgebruikte Sikaplan pvc dakbedekking, is geschikt voor diverse soorten daken, vooral als het uiterlijk van het dak belangrijk is. PVC dakbedekking is zeer geschikt voor bedrijfshallen, kantoorgebouwen, scholen en woningen vanwege de lichte kleur en het lage gewicht. Bovendien biedt deze dakbedekking uitstekende waterdichtheid en weerbestendigheid, waardoor het geschikt is voor zowel platte als licht hellende daken. PVC dakbedekking is ook eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Isolatie

Dakisolatie is een belangrijk onderdeel van elk dak, omdat het bijdraagt aan het behoud van een comfortabele binnentemperatuur en het verlagen van energiekosten. Veelgebruikte isolatiematerialen voor daken zijn Unidek (polystyreen) isolatie, Kingspan (polyisocyanuraat) isolatie en Rockwool (steenwol) isolatie. Deze materialen hebben verschillende voordelen, afhankelijk van de specifieke toepassing en de wensen van de eigenaar. Polystyreen isolatie biedt  een goede isolatiewaarde en is licht van gewicht, terwijl polyisocyanuraat isolatie betere thermische prestaties biedt en geschikt is voor beperkte ruimtes. Steenwol isolatie biedt op zijn beurt goede geluids- en brandwerende eigenschappen, en is daarom populair in gebouwen met hogere eisen op het gebied van veiligheid.

Isolatiemateriaal voor daken van Verhagen Dakbedekking.